Ghero : azken euskalduna / dramaturgia egilea, Patxo Telleria; zuzendaria, Jokin Oregi; aktoreak, Patxo Telleria, Mikel Martínez, Iñaki Maruri, Ane Pikaza, Olatz Ganboa; jantziak eta eszenografia, Ana Garay; musika, Iñaki Salvador; argiztapena, David Rodríguez; ekoizpena, Tartean teatroa - Telleria, Patxo; Oregi, Jokin; Martinez Etxarri, Mikel; Maruri, Iñaki; Pikaza, Ane; Ganboa, Olatz; Garay, Ana; Salvador, Iñaki; Rodríguez, David (Tartean teatroa, 2018)
3000 urtea. Euskara desagertzeko zorian dago. Azken euskaldunak izkin egin nahi dio halabeharrari. Benetako misterioa ez da gure hizkuntzaren jatorria, ezbada bere biziraupen harrigarria. 3000 urtean euskara egongo al da? Ghero, kondairen kondaira bat, euskararen biziraupen harrigarriari buruz. Ghero, hizkuntza baten bizirauteko amorrua. Ghero, bizirik irauteko grinari buruzko istorio bat Hizkuntz preindoeuropear txiki baten biziraupenaren mirariarekiko harridura, miresmena, nahasmena, konplizitatea... Bederatzi istorio, bederatzi antzerki poema, euskeraren planetaren inguruan orbitatzen. Antzezlan emozionantea, originala, dibertigarria, harrigarria eta estetikoki ausarta. Lan hau antzeztu zen Bilboko Arriaga Antzokian, 2018ko Azaroaren 21ean.