Ni Nerea naiz / testua, Nerea García ; marrazkiak, Ángel M R̂emírez de Ganuza ; [ideia eta koordinazioa, Emaize Sexologia Zentroa ; itzulpena, Mario Unamuno] - García, Nerea (Bellaterra, 2016)
Liburu honek haur-transexualitatearen gaia jorratzen du, familia jakin baten ikuspuntutik. Benetako familia da, bere historia konpartitu eta ipuin moldean "kontatu" nahi izan diguna. Liburu honetan Nerearen historia kontatzen da, zeinak txiki-txikitatik argi adierazi zuen neska sentitzen zela, nahiz zakila izan, nahiz inguruko guztiek mutil gisa tratatu.