Besomotz - Ruiz Aguirre, Luis Mariano; Lobo, Esther ([Euba] : Ibaizabal, 2018)
Besomotz,jaiotzez beso bat bestea baino laburragoa duen tximinotxo ausarta, bere eginahal guztiekin borrokatuko da tximino musuzurien lege krudel baten kontra. Lege horrek dioenez, haietako bat eroriz gero, besteek aurrera jarraitu behar dute hari lagundu gabe. Besomotzek, ordea, Moteltxo eta Txiotxio adiskideen laguntzarekin batera, beste tximinoei erakutsiko die maitasuna eta elkartasuna lege zaharraren gainetik daudela!
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Tximinoak; Solidaritatea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak