Xaxardi / [testua] Joana Ziganda ; irudiak, Iker Uribe - Ziganda, Joana (Batera, 2019)
Artaldeak, taldearen indarrak, askotan besteen norabidean eraman gaitzake gure ideia eta desioak alde batera utzita. Zaila da batzuetan taldearen usteei aurre eginez nork bere bidea egitea. Halaxe egiten du Xaxardik, gure protagonistak, sasi-ardi kritiko, bakar eta bereziak. Nork bere uste eta iritzia izatearen indarra nabarmentzen da ipuinean, ekintza, arrisku eta ustekabez betetako istorio bihurri eta dibertigarrian. Beti buru argi! Hau da Xaxardiren sekretua.