Hik hasi 246 : Joxe Mari Auzmendi (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Joxe Mari Auzmendiren hutsunea hezkuntzan, euskalgintzan eta gure bihotzetan. -Albisteak. -Gai nagusia: Joxe Mari Azurmendi -Elkarrizketa: Enrique M. Reguera: "Pertsona bezala joanda konektatu egiten dugu; irakasle edo psikologo bezala joanda, ez" -Galdeidazu: Andoni Argiñano. Garaiak hainbeste aldatu direlarik, bermatuta al dauka Antzuolako herri-eskolak bere eskola-proiektua? -Argitalpenak -Proposamena: Eunateko Santa Maria eliza -Atzeko atetik: Miren Gorrotxategi
2020/02/17
2020/05/05
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/05/12
Keywords: Reguera, Enrique M. -- Elkarrizketak; Auzmendi, Joxe Mari -- (1954-2020); Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak