Euskal kantagintza berria : 1961-1985 - Aristi, Pako; Eskisabel, Jon (Donostia : Erein, 2020)
20 urte neuzkan, munduko ilusio guztia eta lanerako gogoa, euskal kantagintzari buruzko liburu bat egitea proposatu zidatenean. Ia 25 urte ziren Mixel Labegueriek lehen diskoa atera zuenetik, euskal kantagintzak sozialki eragin handia zeukan, gure kultura-oinarri sendoenetakoa zen, kantari berriak aurrekoen transmisioa bermatzera zetozen, eta egoera dinamiko horren argazki bat egin nuen liburu honen bitartez. Kazetaritzako karrera egiten ari nintzen, eta han ikasitako tekniken bidez idatzi nuen liburu hau, eta, batez ere, gure emozio gosea asetzen jakin zuten kantarienganako maitasun handi batekin.
Atarian: edizio zuzendua
Bibliografia: 315. or.
Keywords: Musika-taldeak -- Euskal Herria; Kantariak -- Euskal Herria; Monografiak