Frankenstein efektua - Barceló, Elia; Meabe, Miren Agur (Sondika : Giltza, 2020)
Eleberri poliziakoa eta gotikoa uztartzen dira intrigazko istorio honetan. Max gaztea erortzeko zorian dagoen etxe batean esnatu da. Gorputza orbain izugarriz zeharkatuta dauka. Horrek agerian uzten du kirurgialari batek josi dizkiola zauriak, baina berak ez du ezertxo ere gogoratzen. Norak Medikuntza ikasten du Alemanikao hiri batean, Ingolstadten. Inauterietako gau batean, Max ezagutuko du, eta biek salbatuko dute Danubio ibaian itotzear dagoen ume bat. Berehalako erakarpena sentituko dute bata bestearekiko. Arazo bat dago, ordea: ez dira garai berekoak...
14 urtetik aurrera (horia)
El efecto Frankenstein
Edebé Saria. Gazte literatura (2019)
Keywords: Intriga; Denbora-bidaiak; Literaturako pertsonaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak