Maria Labaienen apustua / testua, Mikel Susperregi ; marrazkiak, Lander Zurutuza ; [hizkuntza gainbegiratzailea eta aholkularia, Joxe Luix Agirretxe Mitxelena] - Susperregi, Mikel (Lezokuak, 2019)
Gertaera historiko batean oinarritutako ipuina da hau. Maria Labaien Lezoko egiazko pertsonaia da, haren alaba Ixabel eta Kattalin bezala. Aipatzen diren Miguel Arrieta, Juanes Illunbe eta Martin Akorda ere benetako pertsonaiak dira. Beste batzuk, aldiz, asmatuak dira