Isiltasun urte luzeak / Francisco Castro; itzulpena Mitxel Murua - Castro, Francisco (Narrazioa (Alberdania), 2020)
Garai iluna da Castroren eleberri honek arakatzen duena. Goiz-albako "paseoak", bide bazterretan tiroka hildakoak, satorraren bizimodura kondenatutakoak. Baina baita ere, aldaketa, iraultza eta bizitza hobe bat ekarri nahi zituzten amets eta utopiaren garaia.