Gure atsotitzak / [egilea, Xabier Susperregi ; itzultzailea eta zuzentzailea, Jabi Elizasu (Hitzurun Hizkuntz Zerbitzuak SL) ; marrazkilaria, Andoni Odriozola, J.J. Grandville - Susperregi, Xabier (Astalamustrika (Oiartzungo Udala), 2007)
Liburu honetan, mendez mende, guregana iritsitako ehunka esaera jaso dira. Halako esaera batek dioen bezala, hitzak eta lumak haizeak eramaten ditu, liburu honekin, beraz, hitzak behintzat, jaso nahi izan ditugu, haizeak eramanda gal ez daitezen. Lau zatitan banatzen da lana. Lehen atalean, XVI. eta XVII. mendeetan Euskal Herriko hainbat idazlek eginiko atsotitzen bildumetatik aukeraketa bat egin da. Esteban de Garibay, Lope de Isasti, Bertrand de Salguis, Arnaud Oihenart, Jacques Bela, Voltaire eta "Refranes y Sentencias" izeneko bildumatik jasotako atsotitzak dira guztiak. Hurrengo atalean, Oiartzunen jasotako atsotitzak bildu dira. Hirugarren atala Resurrección María de Azkuek eginiko bildumari eskainitakoa da osorik. Azkueren lan marduletik ale batzuk baino ez dira aukeratu. Amaitzeko, bost kontinenteetako atsotitzak topatuko dira laugarren atalean: Brasil, Kuba, Frantzia, Peru, Panama, Estatu Batuak, Senegal, Txile eta munduko beste herrialde askotako atsotitzak irakurtzeko aukera izango da.