Gure oroitzapenak / zuzendariaK, Oskar Alegria ...[et al.]; gidoia, Maialen Sarasua Oliden (2019)
Hamabi sortzailek hartu dute beren gain "Gure oroitzapenak" lanean hamarka urtez 80ko hamarkadan egindako argazki baten bidez ezagutu dugun sortzailearen unibertso erraldoiaz duten ikuspegia emateko ardura. Irudirik gabeko idazlearen obrari irudiak jarri dizkiote Oskar Alegria, Özcan Alper, Asier Altuna Iza, Mireia Gabilondo, Eugène Green, Itziar Leemans, Josu Martinez, Fermin Muguruza, Ane Muñoz Mitxelena, Maider Oleaga, Carlos Machado Quintela eta Maialen Sarasua zinemagileek. Zuzendari bakoitzak "askatasun osoa" izan du, Egiak azaldu digunez, Sarrionandiaren testuetan murgildu eta nahi zuen gai, obra, poema edo hitza aukeratzeko, eta, hartara, denetarik ageri da idazlearen mundu amaigabeari egindako hamabi argazki ikus-entzunezkoetan zehar: itsasoa, portua, haurtzaroa, trenak, deserrotzea, ihesa, noraeza, erbestea, gerra, suntsipena, amodioa, deriba, mina, fantasia, misterioa, iniziazioa, tortura...