Zatoz nirekin Santiago de Compostelara - Iturralde, Joxemari; Ballesteros, Amaia ([Euba] : Ibaizabal, 2017)
Irudika ezazu egoera hau: gaztea zara eta arazoak dituzu etxean, gurasoekin, ikastetxeko lagunekin; benetan denboraldi kaxkarra ari zara pasatzen... Zer egin egoera larri horri buelta emateko? Hilabeteko atsedena hartu eta bidean hasi ibiltzen. Orreagatik Santiago de Compostelaraino 800 kilometro dituzu zeure burua lasaitzeko, ideiak argitzeko, arazoei konponbidea aurkitzeko... Donejakue bidea mundu berria, ezezaguna da, guztiz aproposa jende bitxia ezagutzeko, ezusteko abenturak bizitzeko, lagun berriak egiteko agian, eta baita ere pertsona maltzurrak, gaiztoak aurkitzeko, denetik baitago bertan. Eta protagonista Santiago de Compostelara iristen denean konturatuko da bizitza aldatu egin zaiola nolabait. Ohartuko da ez dituela jada etxetik atera zenean zituen arazoak... orain beste arazo berri batzuk baititu...
12 urtetik aurrera (Horia)
Keywords: Donejakue bidea; Norberaren nortasunaren bilaketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak