Nola sentitzen zara? - Browne, Anthony; López Gaseni, Manu (Pontevedra : Kalandraka ; Arre : Pamiela, 2015)
Zoriontsu sentitzen zara? Zeure buruaz seguru sentitzen zara? Triste samar, akaso? Liburu honi esker, txikienek nola sentitzen diren adierazten ikasiko dute, irudi eta hitz samurren bidez: aspertuta, pozik, triste... Testua laburra da eta osagarri bikaina du ilustrazioetan: bertan ikus baitaitezke pertsonaiaren adierazpena eta jarrera, eguneroko elementuez lagundurik -jostailuak, margoak, liburuak...-, kontzeptu bakoitza bere ikus-deskribapenaren bidez finkatuz. Anthony Browne-k haur-emozioen mundura garamatza, kolore, tamaina eta tipografiekin egiten du jolas: txikitzen edo handitzen diren figurak; uhindun marrak; hitz larriak, xeheak edo etzanak, bakoitzak daraman emozio-edukiaren arabera. Nola sentitzen zara? oraindik irakurtzen ez dakitenentzat eta irakurtzen hasitakoentzako liburua da, nork bere burua ezagutzeko eta sozializatzeko lan bikaina.
0-4 urte (urdina)
How do you feel
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura