Zazpi giltzak : haitzuloaren harateko denboraren mundua] - Agirregomezkorta, Pedro; Narbaiza Azkue, Antxon (Bilbao : Ediciones Beta III Milenio, 2006)
Itziarrek bere gurasoekin eta Aitor nebarekin Izarraitz mendira egiten duen ibilaldia kontatzen digu gure istorioak Han bertan Marik, jeinu guztien jainkosak, gure protagonista txikia bahituko du. Bere arreba askatzeko asmoa "Aitor haitzuloaren harateko denboraren munduan" barneratuko da, non badirudien mundua gelditurik dagoela mendeetan eta mendeetan. Marik hainbat pista utzi ditu Euskal Herrian zehar bere atzetik. Aitorrek pista horiek jarraitu beharko ditu beti ere bere arreba gatibu dagoen haitzuloko atea zabaltzen lagunduko dion giltzaren bila. Abentura zirraragarri honetan hiru prakagorri eta airez eta itsasoz zelatzat erabiliko duen oilo handi bat izango ditu lagun gure mutilak.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak