Luka eta denbora izozteko makina / [testua] Unai ; [argazkiak] Luka Pascual ; [itzulpena, Inma Errea] - Pascual Loyarte, Unai (Denonartean, 2011)
Esnatu zenean, Lukaren begiek Unai osabak tripode eta guzti utzitako argazki-makinarekin egin zuten topo. Galderak egin beharrean, argazkiak egiten hasi zen, maite zituen objektu eta gauzak izozten. Horrela mamitu zen 4 urteko haur bat eta bere argazki-makina protagonista dituen ipuin hau.