Sumendia baratzean / [testua] Bakarne Atxukarro, Izaskun Zubialde ; [irudiak] Asun Egurza - Atxukarro Estomba, Bakarne (Denonartean, 2017)
Jone eta Lander, bere amarekin batera, herri batean bizi dira pozik. Bertan, baratze eder baten aurrean satortxo batek egindako «sumendi» batekin liluraturik gelditzen dira. Amak satorra akabatu nahi du baratzeko uzta salbatzearren. Jone eta Landerrek ahal duten guztia eginen dute satortxoari bizia salbatu eta dagokion erosotasuna emateko. Konturatu gabe, bi umeek amari izugarrizko irakaspena eman zioten: animaliekiko maitasuna.