Pirritx, Porrotx eta Marimotots. / [testua] Miren Amuriza ; marrazkilaria, Julen Tokero - Amuriza, Miren (Plaza-ipuinak, 2016)
Basoari urtero-urtero iristen zaio udaberria; kukuak esnatu, elurrak urtu eta landareak loratzen direnean. Euskarari ostera, urte bitik behin; Korrikarekin batera. Milaka lagunek egiten dute arineketan, gau eta egun, Euskal Herri osoan zehar.