Pirritx, Porrotx eta Marimotots. / [testua] Uxue Alberdi ; marrazkilaria, Julen Tokero - Alberdi, Uxue (Plaza-ipuinak, 2014)
Euskal Irrian eguzkiak indartsu jotzen du eta guztiak jaiki dira gogotsu eta umore onez, salbu eta Porrotx. Azkenaldian, triste eta gogaituta dabil. Lagunak saiatu dira animatzen, baina Porrotxek irudipena dauka zaharatu egin dela, eta deprimituta dago, bizipoza galdu du. Amona Josefinak lagunduko dio irribarrea berreskuratzen.