Nolan uharteko agerpen sinestezinak - Fernández Sifres, David; Albertoyos; Arana, Aitor ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2018)
Nautilus taldeko bost neska-mutilak eta beren maskota, azeria, Avante detektibe eskolako ikasleak dira. Eskolako ikertzaile onenak izateko duten gogo bizia dela eta, hainbat kasu dituzte aurrez aurre eta, horietarako, beren trebetasunak batu beharko dituzte, batere susmagarriak ez diren errudunak agerian uzteko. Nautilus taldeko neska-mutilak beren bigarren abentura bizi dute. Nolan uhartea ez da batere erraza iristeko eta, bertan, lurpeko museo paregabea dago. Koadro oso baliotsuak daude bertan eta haren jabeak, milioi asko dituen filantropoak, areto bat du erreserbatuta, artista ezezagunen lanak erakusgai izateko. Avante eskolako neska-mutilei dei egin diete, museoan baimenik gabeko koadroak nor sartzen ari den ezagutzeko. Misterio hori argitu ezinik dabiltza agintariak. Gazte detektibeen susmo hutsezinari esker jakin dute hiru artistak lortu dutela segurtasun sistemarik sofistikatuena engainatzea eta enigma ebatzi dute. Abentura, lehen liburuan bezala, makina harrigarriz beterik dago, eta itsaspeko ingurune harrigarria du kokaleku.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Misterioa; Detektibeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura