Transilvaniako bisita - Wilson, Anna; Durst, Kathryn; Arana, Aitor ([S.l.] : Ibaizabal, 2018)
Vlad zortzi urteko banpiroa da, erabat arrunta. Gainerakoetatik bereizgarri duen gauza bakarra da ez dela banpiro oso trebea: ez du gogoko odolaren zaporea, saguzar egiteko ez da gai eta, esaterako, egunez lo egin beharrean (banpiro onek egiten duten bezala), ilundu arte itzarrik geratzen da, Miseria Etxeko liburutegi handian gizakiei buruz aurkitu zuen eleberria irakurtzen. Lupus Letagin, Vladen lehengusua, Transilvaniatik iritsi da, Zoritxar Enean denboraldi bat egitera, Vladi dituen banpiro trebetasun eskasak hobetzen laguntzeko. Hala ere, Vlad kezkatuta dago, Minxierekin duen adiskidetasunaren eta gizakien eskolara egiten dituen bisiten berri izango ote duen. Baina, ordea, lehengusua oso ezaguna egin da ikastetxeko ikaskideen artean, eta, azkenean, Vladi banpiro trebetasunak hobetzen lagundu dio.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jat. izenb.: Midnight Fright
Keywords: Banpiroak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Beldurra -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura