Lagun izugarri onak / [testua] Anna Wilson ; marrazkiak, Kathryn Durst ; [itzulpena, Aitor Arana] - Wilson, Anna (Vlad, munduko banpirotxo baldarrena (Ibaizabal), 2018)
Vlad zortzi urteko banpiroa da, erabat arrunta. Gainerakoetatik bereizgarri duen gauza bakarra da ez dela banpiro oso trebea: ez du gogoko odolaren zaporea, saguzar egiteko ez da gai eta, esaterako, egunez lo egin beharrean (banpiro onek egiten duten bezala), ilundu arte itzarrik geratzen da, Miseria Etxeko liburutegi handian gizakiei buruz aurkitu zuen eleberria irakurtzen. Vlad pozik dago aldameneko herrira egiten dituen sartu-irtenekin eta Minxierekin, gizakien ikastetxeko ikaskidearekin, duen adiskidetasunarekin. Hala ere, bere gurasoek Transilvaniara bidali nahi dute, banpiroen ikasketetan ez baitu aurrera egiten. Gory aitonaren bitartekaritza lanei esker, Vladek lortu du zigorra saihestea eta bere gurasoak bidaiatzen dira beren aurrekarien herrialdera. Banpiro txikiak, hori hala dela aprobetxatuta, gizakien eguneroko bizimoduan are gehiago integratzeko aprobetxatzen du.