Zarata handia ezertarako ez - Martí Constans, Núria; Shakespeare, William (1546-1616); Soms, Dani; Larrasoain Iriarte, Bidarte (Bartzelona : La mar de fàcil, 2019)
"Ágora" La Mar de Fácil-en klasikoen bilduma berria da. Han-hemengo klasikoak formatu ulerterraz batera egokituak, horrela irakurle guztiek autore handien obrez goza deazaten. Aragoiko On Pedro printzea gerratik garaile dator Mesina hiri italiarrera. Berarekin datoz bere sasikoa, On Juan, eta Klaudio eta Benedikto noble italiarrak. Leonato gobernadoreak harrera egiten die, bere alaba Hero eta iloba Beatrizekin batera. Han dauden bitartean, Klaudiok Hero gaztearekin ezkontzeko eskatzea erabakitzen du. Zoriontasunak eta maitasunak bide emango diote gezurren eta errefusaren tristurari. Aldi berean, Benedikto eta Beatriz elkarrekin egoteko engainatzen dituzte. Izaera harroa eduki arren eta ezkontzaren aurka egon arren bata bestearekin maitemintzen dira. Zarata handia ezertarako ez komedia erromantikoa da. Azkenean egiak eta maitasunak iruzur eta gaizki-ulertuak garaitzen dituzten.
Keywords: Helduentzako Literatura; Irakurketa erraza