Abere ba : palindromo ilustratuen piztegia - Bigara; Aranburu, Itziar; Garcia, Jon Ander (Arre : Pamiela, 2020)
Aurrekoz atzera zein atzekoz aurrera berdin irakurtzen diren hitzak dira palindromoak. Euskarak badu berezko gaitasuna horiek sortzeko eta, bereziki, animalien izenetan unibertso aberatsa du. Hortik tiraka idatzi dute Itziar Aranburuk eta Jon Ander Garciak «Abere ba, palindromo ilustratuen piztegia». 101 animalia bildu dituzte eta hitzak bihurritu. Jolasaren bidez esanahiaren nagusitasunaz askatzeko aukera da. Hodeietan bezala, forma berriak imajinatzekoa. Abereen irudidun hiztegi pizgarri honetan mitologiak, kantuak, kontuak, atsotitzak, onomatopeiak, hitzulpenak, ele-meleak eta hitz jolas ugari azaleratuko dira. Ehun eta bat abere, zu eta ni barne. Abere ba.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Palindromoak; Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura