Iris eta Lila = Iris y Lila / [ipuinaren egilea, Ana Mujika Flores ; marrazkiak, Marta G. Rodrigo ; testuaren zuzenketak, Ana Ureta] - Mujika Flores, Ana (Aldarte : Berdindu, 2005)
"Iris eta Lila" ipuina "Sexu aniztasuna eta familia berriak" izeneko proiektuaren barruan kokatzen da. Proiektu hori Lehen Hezkuntzako neska-mutilei zuzenduta dago. Proiektuaren bitartez apustu egiten da aniztasunean oinarritutako hezkuntza irekiaren alde, afektibitate eta sexualitate mota guztiak errrespetatuz. Material didaktiko hauekin "Hurbil Erreinua" izeneko txotxongilo-antzezlanaren DVD bideoan agertzen diren homosexualitate, lesbianismo eta homoparentalitatearen inguruko edukiak lantzen dira.