Eloiren zoriontasun olatua - Kochka; Bouxom, Sophie; Nielman, Louison; Rey, Uxue (Rubí (Bartzelona) : Picarona, 2020)
Handiak edo txikiak izan, emozioz betetako armairu bat dugu denok bihotzean, eta emozioek gure barrenean egiten dute lo haziak balira bezala. Zoriontasuna da horietako bat. plazer bizia pizten duen sentimendua da. Poz handi batek bihotza hartu eta, une batez, erabat betetzen du. Hurrengo istorio honetan, sentimendu honek Eloiren bihotza nola hartzen duen irakur dezakegu. Olatu baten gisan, goratu egingo du, eta eguzkiraino eraman! Ane, Eloiren arreba bitxia, etxera dator oporretan! Zoriontasun olatu batek goratu du Eloi. Presaka aritu da etxea txukuntzen arreba iristen denerako. Luzea egiten ari zaio itxaronaldia... Gurasoentzat Louison Nielman psikologoaren aholkuak daude hemen. Haurrei beren emozioak ulertzen eta bizitzen laguntzeko.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jat. izenb.; Un bol de tristesse pour Nour
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Zoriontasuna; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak