Hik hasi 245 : birsortu zabalik (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Xuaren beldurrak -Albisteak. -Gai nagusia: Ulermena -Elkarrizketa: Yolanda Arrieta -Esperientziak : Hizkuntza ohitura berriak sustatzen -Ekarpenak 1: Ireki ditu ateak Birsortuk -Ekarpenak 2: Käffka antzezlana -Ekarpenak 3: Xuaren motxilaren zama arintzeko festa, 3 urte bete dituen egunean -Ekarpenak 4: Goazen jolastera... euskararekin! -Galdeidazu: Sorkin. Nolako zientzia bultzatu nahi dugu neskek eta emakumeek parte har dezaten? -Argitalpenak -Proposamena: Aikur erle museoa -Atzeko atetik: Angel Rekalde
2020/01/15
2020/02/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/02/12
Keywords: Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak