Maxi ostiko-azkar Maximiliam / Joachim Masannek ; Jan Birck-en marrazkiak - Masannek, Joachim (Futbolari basatiak (Mezulari), 2012)
Willi entrenatzaileak albiste paregabea dakar Futbolari Basatientzat: taldeak hiriko areto-futboleko txapelketan hartuko du parte. Entrenatzeko kantxa bat lortu eta... listo! Baina, bat-batean, Maxi Ostiko-azkar Maximiliamek munduko bortitzena den bere jaurtiketa galduko du, eta Futbolari Basatiek ezinbestean behar dute jaurtiketa hori irabazi ahal izateko! Baina, gainera, mintzamena ere galduko du Maxik. Haren ezpainetatik ez da txintik aterako. Halako egoera batean, shock-terapia bat da internbide bakarra: Maxiren lagunek inoiz ikusi den mamu-gaurik beldurgarriena antolatuko dute...