Hogei mila legoako bidaia itsaspetik - Delgado, Consuelo; Defoe, Daniel (1660- 1731); Urkulo, Iraitz; Ràfols, Francesc (Madril : Susaeta, 2016)
"Bost aste globoan" obraren arrakasta eta gero, Julio Vernek abentura fantastikoko eta zientzia fikzioko liburuak idazten jarraitu zuen. "Hogei mila legoako bidaia itsaspetik" atalka argitaratu zuen 1869,. eta 1870. urte bitartean. Harrigarriak dira itsas izaki eta paisaien deskribapen zehatzak, baita artean asmatu gabe zeuden edo berak irudimenaren laguntzaz hobetu zituen hainbat gailurren agerpena ere, adibidez, urpeko elektrikoa edo eskafandra.
11 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura