Munduari itzulia 80 egunean - Delgado, Consuelo; Verne, Jules (1828-1905); Urkulo, Iraitz; Socolovsky, Silvina (Madrid : Susaeta, 2016)
Julio Verne idazle frantsesa zientzia fikzioko literaturaren aitzindaritzat jotzen da. Haren eleberrietan garai hartako aurrerapen zientifikoak ageri dira, baita aurreikusitako zenbait asmakuntza ere; adibidez, urpekaria edo espazio-bidaiak. 1872an "Munduari itzulia 80 egunean" atalka argitaratu zuen, eta egundoko arrakasta lortu zuen. Bertan, tren eta itsasontzi bidezko munduan zeharreko bidaia kontatzen du.
10-11 urte (berdea)
Keywords: Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura