Munduari itzulia 80 egunean / Julio Verne ; Iraitz Urkuloren itzulpena ; Silvina Socolovskyren ilustrazioak ; [moldaketa, Consuelo Delgado] - Delgado, Consuelo (Susaetaren eskutik irakurtzearen abentura. 3. maila, 2016)
Julio Verne idazle frantsesa zientzia fikzioko literaturaren aitzindaritzat jotzen da. Haren eleberrietan garai hartako aurrerapen zientifikoak ageri dira, baita aurreikusitako zenbait asmakuntza ere; adibidez, urpekaria edo espazio-bidaiak. 1872an "Munduari itzulia 80 egunean" atalka argitaratu zuen, eta egundoko arrakasta lortu zuen. Bertan, tren eta itsasontzi bidezko munduan zeharreko bidaia kontatzen du.