Heidi / Johanna Spyri ; Iraitz Urkuloren itzulpena ; José María Ruedaren ilustrazioak ; [moldaketa, Sara Torrico] - Torrico, Sara (Susaetaren eskutik irakurtzearen abentura. 3. maila, 2016)
Johanna Spyrik semeari berak haurtzaroan bizitako egun zoriontsuak kontatzeko idatzi zuen istorio hau. Autorea, Heidi pertsonaia bezala, mendian haren familia aberatsak hirian zeukan luxuzko etxean baino askoz askeago sentitzen zen.