Lehoi ausarta - Delgado, Consuelo; Gabán, Jesús; Urkulo, Iraitz (Madrid : Susaeta, 2019)
Susaetaren eskutik irakurri bildumaren 0. mailako liburuetan esaldi laburrak eta ulerterrazak erabiltzen dira, letra larriz idatziak. Hitz solteak ere ageri dira, letra xehez, testua eta irudiak ulertzen laguntzeko, haur txikiek irakurtzen ikas dezaten. Bembo lehoikume bat da, eta lehoi taldeko buruaren semea. Jaiotzetik oso beldurtia zen, denak ikaratzen zuen: erleek, jirafek, elefanteek, gaueko iluntasunak, ekaitzak... Bembok bere kasa gainditu behar izan zituen beldur guztiak. Orduan konturatu zen ez dela ausartagoa beldurrik ez duena, beldurra gainditzen duena baizik.
4-5 urte (urdina)
Keywords: Lehoiak; Beldurra; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak