Frankenstein / Mary W. Shelley ; moldaketa, Teresa Broseta ; marrazkiak, Eva Sánchez ; euskarazko bertsioa, Gerardo Markuleta - Broseta Fandos, Teresa (Mini klasikoak (Erein), 2016)
Victor gaztea tematuta dago bitarteko artifizialekin bizitza sortzen. Hainbat atalen bitartez, munstro itxurako izaki bizidun bat osatzen du. Baina Victor, izuturik, bere sorkariarengandik aldentzen da, eta munstroa izaki bakarti eta beldurgarri bihurtzen da.