Tirant zuria - Lluch, Enric; Clariana, Anna; Markuleta, Gerardo; Martorell, Joanot (ca. 1414-1468) (Donostia : Erein, 2016)
Tirant Zuriaren istorioa da hau, munduko zaldunik onena, ausart, jakintsu eta atseginena. Garaile ateratzen da edozein gerra edo istilutatik. Patua, ordea, ezin izango du garaitu, Carmesina maitearengandik urruti bizi beharko baitu.
6 urtetik aurrera (urdina)
Jat. izenb.: Tirant lo Blanc
Keywords: Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Abenturak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zaldunak eta zalduntza -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura