Tirant zuria / Joanot Martorell ; moldaketa, Enric Lluch ; marrazkiak, Anna Clariana ; euskarazko bertsioa, Gerardo Markuleta - Lluch, Enric (Mini klasikoak (Erein), 2016)
Tirant Zuriaren istorioa da hau, munduko zaldunik onena, ausart, jakintsu eta atseginena. Garaile ateratzen da edozein gerra edo istilutatik. Patua, ordea, ezin izango du garaitu, Carmesina maitearengandik urruti bizi beharko baitu.