Odisea / Homero ; moldaketa, Jesús Cortés ; marrazkiak, Álex Herrerías ; euskarazko bertsioa, Gerardo Markuleta - Cortés, Jesús (Mini klasikoak (Erein), 2016)
Duela milaka urte, ba omen zen gerlari bat parekorik ez zeukana: Ulises. Troiako Gerran borrokatu ondoren, bai berak bai bere armadak hamaika ezbehar gainditu behar izan zituzten beren aberrira itzuli ahal izateko.