On Kixote / Miguel de Cervantes ; moldaketa, Josep Antoni Fluixà ; marrazkiak, Sebastiaà Serra ; euskarazko bertsioa, Gerardo Markuleta - Fluixá, Josep Antoni (Mini klasikoak (Erein), 2016)
On Kixote -zaldunen nobelak irakurtzearen irakurtzeaz, bere burua zalduntzat daukana- eta haren ezkutari Santxo bidez bide doaz abentura bila. Egiaz, protagonistak bizi uste dituen pasadizoak berak asmatuak dira, baina bere ezkutari fidelak aterako du berak sortutako iskanbiletatik.