Artur errege gaztea / herrikoia ; moldaketa, Josep Antoni Fluixà ; marrazkiak, Teresa Ramos ; euskarazko bertsioa, Gerardo Markuleta - Fluixá, Josep Antoni (Mini klasikoak (Erein), 2016)
Ingalaterrako errege-erreginak hilda, botere borrokak hasten dira. Artur, oinordekoa, babesturik haziko da Merlin azti onari esker. Baina Arturren patua aldatu egingo da Excalibur ezpataren bitartez, printzeak baino ezin izango baitu tinkaturik dagoen harritik atera.