Munduaren itzulia 80 egunetan / Jules Verne ; moldaketa, Jesús Cortés ; marrazkiak, Laura Pérez Granell ; euskarazko bertsioa, Gerardo Markuleta - Cortés, Jesús (Mini klasikoak (Erein), 2016)
Phileas Fogg-ek apustua egiten du baietz munduaren itzulia 80 egunetan egin, eta, hala erakusteko, bidaian abiatzen da bere zerbitzariarekin. Ustekabe ugari saihestuko ditu, besteak beste, lapur bat dela uste duelako atzetik doakion detektibe bat.