100 kontu ondo ezagutzeko Lur planeta - Martin, Jerome; Irazustabarrena, Nagore (Donostia : Ttarttalo, 2019)
Liburu interesgarri eta entretenigarri honek 100 gauza biltzen ditu Lur planetari buruz jakiteko: kamioi bat betetzeko adina plastiko botatzen dugu minuturo itsasoan; lurra usaintsuagoa da euri-zaparraden ondoren; Atacamako basamortuak Marte aztertzen laguntzen du; flamenkoen paradisua arrosa koloreko laku toxiko bat da... Gure planeta hobeto ezagutzeko tresna bikaina gaztetxoei zuzenduta. Eta zergatik ez, Lur planetaren inguruko jakinmina asetu nahi duten helduentzat ere.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: 100 things to know about Planet Earth
Keywords: Biogenesia -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak