100 kontu ondo ezagutzeko Lur planeta / testua, Jerome Martin ... [et al.] ; ilustrazioak, Federico Mariani, Parko Polo eta Dale Edwin Murray ; diseinua eta maketazioa, Jenny Offley, Lenka Hrehova eta Tilly Kitching ; aholkularia, Roger Trend ; itzulpena, Nagore Irazustabarrena - Martin, Jerome; Irazustabarrena, Nagore (100 kontu (Ttarttalo), 2019)
Liburu interesgarri eta entretenigarri honek 100 gauza biltzen ditu Lur planetari buruz jakiteko: kamioi bat betetzeko adina plastiko botatzen dugu minuturo itsasoan; lurra usaintsuagoa da euri-zaparraden ondoren; Atacamako basamortuak Marte aztertzen laguntzen du; flamenkoen paradisua arrosa koloreko laku toxiko bat da... Gure planeta hobeto ezagutzeko tresna bikaina gaztetxoei zuzenduta. Eta zergatik ez, Lur planetaren inguruko jakinmina asetu nahi duten helduentzat ere.