Leihoen afasia - Martin, Alaia ([Errenteria] : Eztena : Zizt! Kultur Elkartea, 2019)
2019an ideia zoro samar bat otu zitzaigun Eztena arte eszenikoen jaialdiko lantaldeko kideei: hiru laborategi eszeniko sortzea gidari banaekin, esperimentazioa eta sormen prozesuari garrantzia emanez batez ere. Bertako emaitzekin osatuko genuen jaialdiko programazio osoa. Espe Lopez, Horman Poster eta Metrokoadroka kolektiboari proposatu zitzaien laborategion gidaritza, eta deialdi irekia eginez aukeratu ziren proiektuetako 25 sortzaileak. "La Mirada/Begirada", "Eraikitzen gaituzten hitzak eta "Aldarri" izan ziren sortutako lanak, hurrenez hurren. Emaitzaren beraren gainetik sormen prozesuok izango zuten garrantziaz jabetuta, Alaia Martin Etxebesteri eskatu genion guztiaren lekuko izan eta sentitutakoekin kronika libre bat egitea. Esku artean duzun liburu hau da horren emaitza: "Leihoen afasia", esperientzia pasionagarri baten barrutik gertatutakoei emandako begirada sortzailea.
Keywords: Eztena arte eszenikoen jaialdia; Monografiak