Harrotasunez, ez harrokeriaz - Telleria, Gurutze; Ezeiza Ramos, Joseba; Rincón, Félix; Gero Axular Dantza Taldea ([S.l.] : Alai, 2019)
Gero Axular dantza-taldeko Dotorejantzi ekimenak baserritar jantzia du ardatz; helburu nagusia da jantziaren inguruko ezagutza zabaltzea, erabilera sustatzea eta horretaz harro egotea. Horretarako, beste euskarri eta jarduera batzuen artean, liburu hau argitaratzen dugu gure kultura zertxobait gehiago ezagutu nahi duten pertsona guztiei laguntzeko asmoz. Liburu honetan baserritar jantzia dotore janzteko gako batzuk eskainiko ditugu. Lehenbizi, baserritar jantzien historiari buruzko zertzelada batzuk emango ditugu. Ondoren, baserritar jantziari buruz dugun ikuspegia azalduko dugu. Eta, azkenik, baserritar jantzia soinean dotore janzteko kontuan hartu beharreko oinarrizko aholkuak bilduko ditugu.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz.
Keywords: Baserritar jantziak -- Euskal Herria; Monografiak