Juliette, neska ausarta - Kortabitarte, Nerea; Barriga Caballero, Ruben; Gipuzkoako Foru Aldundia; Bitez ([Donostia] : Nerea Kortabitarte, 2019)
Juliette neskatila sendoa da, ezpataz jolastea eta pirata mozorrotzea gustuko duena. 7 urte bakarrik ditu, eta begirada xaloa, eta arima matraka. Bere buruari galdetzen dio zergatik egon behar diren umeak helduek eta gizarteak ezartzen dituzten rolen pean. Zulora estereotipoak eta gora neska ausartak!
5 urtetik aurrera (urdina)
Gipuzkoako Foru Aldundiaren "Olatuak" programaren dirulaguntza jaso du.
Juliette, chica valiente
Keywords: Genero-berdintasuna; Hezkidetza; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak