Kantuz eta itxaropenez - Bitaño (1922-1982); Aldekoa-Otalora, Antton Mari; Boveda Garai, Xabier; Errazti Igartua, Alberto; García Trujillo, Sebastián; Labayru Fundazioa; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa (Bilbao : Labayru Fundazioa : Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa, 2019)
Liburu honetan Bitañoren poema xume eta gardenak bildu ditugu "Kantuz eta itxaropenez" izenburupean; titulu hori jarri baitzien anaia salletarrak bere olerki askori, urte gogorretan bizi izan zuen jarrera baikorra adieraziz. Poemen artean Nikolasen margolanak tartekatu ditugu. Horiek ere kantuz et itxaropenez azaltzen digute idazle-margolariaren inguru hurbila. Izurtza, Durango, Irun, Bilbo...
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura