Kantuz eta itxaropenez / [testua eta irudiak] Nikolas Alzola Gerediaga "Bitaño" ; sarrera eta edizioa, Antton Mari Aldekoa-Otalora Zamalloa, Xabier Boveda Garai, Alberto Errazti Igartua, Sebastian Gartzia Trujillo - Bitaño (1922-1982) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 2019)
Liburu honetan Bitañoren poema xume eta gardenak bildu ditugu "Kantuz eta itxaropenez" izenburupean; titulu hori jarri baitzien anaia salletarrak bere olerki askori, urte gogorretan bizi izan zuen jarrera baikorra adieraziz. Poemen artean Nikolasen margolanak tartekatu ditugu. Horiek ere kantuz et itxaropenez azaltzen digute idazle-margolariaren inguru hurbila. Izurtza, Durango, Irun, Bilbo...