Tom Sawyerren abenturak - Mora, Lucía; Twain, Mark (1835-1910); Urkulo, Iraitz; Guardia, Guadalupe (Madrid : Susaeta, 2014)
Haurtzaro eta gaztaroko oroitzapenak baliatu zituen Mark Twainek Tom Sawerri buruzko narrazioa idazteko. Horregatik kokatu zuen berearen antzeko herri txiki batean, Mississippi ibaiaren ertzean. Garai hartan, Missourin, Estatu Batuetako hegoaldean, esklabotza indarrean zegoen, izan ere, Mark Twainek gai hau beste hainbat eleberritan ere landu zuen.
10-11 urte (berdea)
Keywords: Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura