Hiru mosketariak / Alexandre Dumas ; Iraitz Urkuloren itzulpena ; Antonio Maínezen ilustrazioak ; [moldaketa, Ana Doblado] - Doblado, Ana (Susaetaren eskutik irakurtzearen abentura. 3. maila, 2016)
"Hiru mosketariak", Alexandre Dumasen eleberri historiko ospetsuenetako bat, 1844an atalka argitaratu zen lehendabiziko aldiz. Istorioa XVII. mende hasierako Frantzian kokatuta dago, eta bertan errealitatea eta fikzioa, hots, benetako gertaerak eta pertsonaia historikoak idazlearen irudimenetik sortutako heroi eta bilauekin nahasten dira. Eleberri bizi honek zenbait gertaera historikoren oinarrian ezinikusiak, maitasuna eta bekaizkeria daudela erakusten du.