Hamabost urteko kapitaina / Julio Verne ; Consuelo Delgadoren moldapena ; Jon Ander Azaolaren ilustrazioak ; [itzulpena, Iraitz Urkulo] - Delgado, Consuelo (Susaetaren eskutik irakurtzearen abentura. 3. maila, 2014)
"Hamabost urteko kapitaina" kontakizunaren protagonistak egiten duen bidaian agertzen diren datu ugariek Vernek nabigazioa, geografia, historia, animalia eta landareei buruzko ezagutza zabala zuela erakusten dute. Ezagutza hori da, hain zuzen, egileak irakurleekin partekatu nahi izan zuena.