Katuak bakar-bakarrik sentitzen direnean - Landa, Mariasun; Balzola, Asun (1942-2006) (Madrid : Anaya Haritza, 2017)
Maiderren bizimodua goitik behera aldatu da amak antzerkian berriz lan egingo duela erabaki eta aita etxetik joan denean. Gauzak horrela direla, Ofelia, katua, izango da Maiderren sentimentuen irtenbidea; jakina denez, "katuak hain bakarrik sentitzen dira..." Baina, halako batean, Ofeliak ihes egiten du zaintzen duten baserriko etxetik eta Maider bere katutxoaren bila doa, arriskuak haintzat hartu gabe.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Familia harremanak; Haurren eta animalien arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak